Geluidsisolatie

Geluidsisolatie

Heeft u last van de dreunende muziek van de buren? Bent u gek op uw woning, maar heeft u genoeg van de slechte isolatie waardoor de warmte ontglipt? Wilt u uw pand graag opknappen, maar bent u onzeker over het renoveren van monumentale panden? Of is er sprake van een speciaal project dat deskundige kennis over isolatie verdient? Bij Silenta Isolatietechniek bent u aan het juiste adres.

Neem contact op

Het kan erg onaangenaam zijn om ’s nachts gewekt te worden door de muziek van de buurjongen, vroeg in de ochtend gestoord worden door het aldoor snoozen van de wekker van de buurman en gedurende de hele dag het getik van de hakken van de buurvrouw te horen. Silenta Isolatietechniek biedt een oplossing voor deze problemen. De deskundige medewerkers besteden veel aandacht aan details en voorbereiding.

Oude huizen zijn vaak prachtig, maar dikwijls minder goed geïsoleerd. Het is heel vervelend om hoge stookkosten te hebben door een slecht geïsoleerde woning. Een renovatie en na-isolatie kunnen u dan ook een forse energiebesparing opleveren. Ook hier geldt dat onze vakmannen het huis controleren op kieren en gaatjes, die vervolgens gedicht worden. Alle plekjes waardoor vocht naar binnen sluipt en warmte naar buiten vliegt, worden nagelopen en verholpen. Pas als aan deze werkzaamheden is voldaan, volgt de afwerking met een duurzame hoogglansverf.

Monumentale panden in Amsterdam zijn weliswaar bijzonder sfeervol, maar het opknappen van deze juweeltjes kan nog wel eens problemen opleveren. Zo zijn er vaak regels ten aanzien van renovatie van monumentale panden en zijn de nodige vergunningen niet altijd gemakkelijk te verkrijgen. De specialisten van Silenta Isolatietechniek adviseren u graag bij het verkijgen van de juiste vergunningen en helpen u volgens de regels te handelen. Zo kunt u zonder nare problemen uw pand laten opknappen door onze ervaren schilders.

Ook speciale projecten schrikken ons niet af. Denk bijvoorbeeld aan een school, waar de muren tegen een stootje moeten kunnen. Op een basisschool waar kindjes met hun met verf besmeurde handjes tegen de muur leunen, kan een beschermlaagje over de muur geen kwaad. En ook op een middelbare school waar pubers teksten en tekeningen op de muren maken kan een speciale behandeling van de muur een hoop geschrob besparen. Onze zijdeglanslatex is zeer goed afwasbaar, ideaal voor de hiervoor beschreven situaties. Afhankelijk van de situatie en in overleg met u, wordt bepaald welke soort latex en welke manier van opbrengen het meest geschikt is. Zo heeft u altijd een advies op maat!

De beste vorm van geluidsisolatie is om massa te verhogen. Hoe groter een massa, hoe minder doordringbaar. Hoe zwaarder een massa, hoe minder gevoelig voor trillingen. En dat is exact waaruit geluid bestaat. Allemaal kleine trillingen. Bij zware, dikke muren zal er dus heel wat minder geluid binnendringen dan bij een lichtere variant.

In combinatie met het gebruik van geluidsabsorberend materiaal behaald u het hoogste rendement.Wij gebruiken vaak Cellulose. Natuurlijk wil je in je woning geen zichtbare geluidsabsorberende materialen aan de muren dus cellulose is.

Neem contact op